Coven

Court of Awen

Court of Awen/Awens Hov är ett litet, initiatoriskt, utbildande coven i närheten av Strängnäs. Covenet leds av Isabel som har rötter i SIW (svensk initiatorisk wicca) genom Aine-grenen och Court of Joy-grenen, samt gardneriansk wicca. Praktiken är en dynamik mellan dessa influenser, men med betoning på SIW och vi utgår från den keltiska gudavärlden.

Just nu tar vi inte in nya medlemmar, men när vi gör det kommer det att synas här. Om du vill kan du ändå lämna en intresseanmälan och berätta lite om dig själv till wicca.strangnas@gmail.com

Court of Earth

Knoppade av från Court of Joy under 2002 och 2003. Har medlemmar spridda från södra Stockholm till Knivsta utanför Uppsala. Kontaktas vid behov på kontakt@faerywicca.se. Leds huvudsakligen av Calle och Jenny Dybedahl. Covenet har inga planer på att ta in nya medlemmar.

Fjällugglans hov

Fjällugglans Hov är ett gardnerianskt coven i Umeå som är öppet för att ta in nya medlemmar. Är du intresserad av initiering eller har frågor kring vad det innebär så är du välkommen att kontakta Katarina Klingberg på fjallugglanshov@gmail.com. Skriv gärna lite om dig själv och vad det är du söker.

Kittelns hov

Kittelns Hov är ett wiccanskt coven i svensk initiatorisk tradition. Översteprästinna är Jennifer Andersson.
Jennifer initierades i Court of Joy 1998 och har tidigare varit med och startat upp Jordens Hov (Court of Earth). Covenet har sin bas i Knivsta, mellan Uppsala och Stockholm, men upptagningsområdet är större.
Under hösten 2017 öppnar vi upp för ett fåtal nya medlemmar i covenet.
För mer information, kontakta Jennifer på kittelnshov@outlook.com

Korpsång

Korpsång är ett gardnerianskt coven baserat i Gävle, med rötterna i engelsk gardneriansk Wicca. Mer info hittar du här: www.korpsang.se

Uwwalon Coven

Gardnerianskt coven i Värmland, öppna för kontakt med häxor vi finner stark personkemi med. Kontakt: uwwalon.coven@gmail.com

Vita Korparnas Hov

Vi finns i Uppsala och är ett gardnerianskt coven men också ett dottercoven till Court of Earth. Vårt upptagningsområde är främst runt Mälardalen men är du villig att resa en bit så har vi hela världen som upptagningsområde. En längre presentation hittar du på vår hemsida. Vi välkomnar alla som är intresserade av oss att skriva en kort presentation om sig själva och varför du är intresserad av initiatorisk wicca. Kontakta Peter: Peter.wicca@gmail.com

White Serpents

White Serpents kommer att vara ett gardnerianskt coven baserat i Kungälv. Jag (Fridah) planerar att starta den första pratgruppen i början av sommaren. Om du är intresserad, skicka ett mail till Fridah.wicca@gmail.com och berätta lite kort om dig och varför du är intresserad av gardneriansk wicca.

Vill du att ditt coven ska finnas med här? Maila då till info@wicca.se

Ej aktiva just nu

Blåmåne

Blåmåne är ett utlärande coven med bas i södra Skåne, närmare bestämt Malmö-Trelleborg med omnejd. Vi har en Facebooksida som är tänkt att fungera som informationskanal för om och när v håller öppna ritualer (där intresserade/nyfikna kan delta för att känna på hur det känns att utöva i grupp) och när vi öppnar upp för nya medlemmar. Det går såklart även bra att ställa frågor, antingen om covenet eller om wicca i allmänhet.
Eftersom vi i vårt coven kommer från olika traditioner och bakgrunder har vi valt att istället för att kalla oss ett eklektiskt coven helt enkelt valt att kalla vår tradition för ”inkluderande wicca”. Ordet ”eklektisk” har fått en så dålig klang, mycket på grund av dess grundbetydele som betyder att man väljer att plocka de delar av olika traditioner som man tycker bäst om. Ingen av oss har aktivt valt vår väg med syfte att ta delar från olika traditioner och förkasta resten; vi har alla valts av våra respektive gudomar och gått med på att vandra den vägen. Vi hoppas på att ”inkluderande wicca” kan bli sin egen tradition med tiden, en där alla wiccaner är välkomna oavsett inriktning.
Blåmåne på Facebook