Att vara ute eller inne?

Nu är det nytt år och nya blogginlägg. Här kommer mitt första inlägg för 2018, trevlig läsning!

Min erfarenhet som initierad wiccan är att många wiccaner här i Sverige och även utomlands praktiserar sin wicca inomhus. Själv älskar jag att utöva min religion och fira mina högtider och hålla ritualer utomhus, men ibland är det inte så praktiskt att vara ute i det fria.

Bild: Peter Andersson, 2008

Ibland håller jag öppna ritualer här i Uppsala tillsammans med Uppsala Pagan Pubmoot och den lilla utbrytarfalang som kallas för Uppsala Skogsmoot. Jag tror att under alla de öppna ritualer jag gett genom den gruppen så har det varit busväder, extremt kallt, blött, ösregn, men ändå har det dykt upp människor till ritualerna, oftast samma människor. Jag brukar skämtsamt kalla dem för hard core just för att vädret inte hindrar dem från en rituell upplevelse.

Jag tycker inte det är så farligt att vara ute när det spöregnar, snöar eller är lite kallt, det viktiga är att man får se till att ha ordentliga kläder på sig så brukar det fungera finfint! Vad som dock kan bli ett problem, det är mygg. Mygg och knott! Det är svårt att skydda sig mot dem även om man har bra myggmedel. Speciellt om du inte tål antimyggmedlet 😛 En annan sak som gör det svårt är extremt kallt och kläderna inte räcker till. Jag har gett ritualer när det varit -19°C grader och det var nog gränsfall att det fungerade, speciellt där vi håller till då det går en vattenåder under oss så det blir lite råare luft där.

Bild: Peter Andersson, 2008

Som du märker så är väder och vind inte direkt något problem för mig men visst kör jag inomhus också. Oftast när jag har ritualer med mitt coven kör vi Yule och Imbolc inomhus, det brukar vara för dåligt väder och för kallt för att vara utomhus. Spöregnar det under Samhain är vi också inomhus. Vårdagjämningen brukar jag villa vara ute och sen även de övriga högtiderna kör vi på utomhus. Vi hoppas alltid på någorlunda bra väder och oftast går det att köra ute. Jag har faktiskt skaffat en liten paviljong som vi kan stå under om det skulle vara allt för mycket regn och det fungerar fint det med. Sen är det myggnät man kan hänga för och då kan man köra på trots myggor och bromsar och annat djävulskap.

Så, välkommen ut i naturen och fira dina högtider och esbaths utomhus! Det förstärker din upplevelse, tror jag!

Peter

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *