Pandemi och wicca – Hur träffar man andra nu när allt är nerstängt?

Ingen har lyckats hålla sig undan pandemin och dess påverkan på vårt samhälle och hur vårt sociala liv stängts ner succesivt under ett års tid. 16 januari 2020 skrev Folkhälsomyndigheten för första gången på sin hemsida om cov-sars2-viruset och hur det sprider sig runtom i världen, ännu hade vi dock inte drabbats själva i Sverige, iaf inte i någon större utsträckning, men det kom att bli ändring på det och det ganska snart.

Vi vet ju alla vad som hände sedan. De flesta pubmoot som hålls i Sverige stängde ner ganska snabbt och är fortfarande nerstängda och så kommer det nog se ut en ganska lång tid framöver. Mitt coven stängde också ner aktiviteterna från vårdagjämningen 2020, det var vår sista högtid tillsammans, sen har vi haft onlineträffar, men det har ju inte gått att fira högtider via Zoom.

Men, under pandemins framfart så tog sig det sociala uttrycket nya former. Först planerades ett panelsamtal av finska Kuparinen Kahvipannu, 28 april. I panelen satt det fyra covenledare med hemmahamn på Irland, England, Tyskland och Sverige. Jag representerade Sverige. Samtalsledaren var från Finland. Efter panelsamtalet samlades vi nationellt och kunde prata på våra modersmål och utifrån det eftermötet planerade vi in en ny form av pubmoot. Vi skapade ett online moot för svensktalande med start sista måndagen i månaden kl. 19.00 c.e.t och sedan dess har vi haft online moot om wicca och för wiccaner och nyfikna.

Under 2020 hade vi åtta moots online med allt från “Vad är wicca?” till mer fördjupade teman som initiation och The witches pyramid och hur wicca utövas rent praktiskt.

2021 är inte heller det fritt från pandemin och vi som leder mootet tänker att vi ska fortsätta med det så länge det finns intresse från deltagarna.

Så som mootet byggts upp är att vi på den senaste träffen tagit fram tema för nästa moot och sen har vi deltagare fyllt mootet med information. Som en klassisk studiecirkel där alla som är närvarande delar med sig av sin kunskap. Men det har aldrig varit tvång på att man ska kunna saker utan vi håller dessa moot för att träffas socialt men också för att lära sig mer om wicca och lära känna andra som har liknande intressen.

Det här har också blivit en bra mötesplats för de som inte bor nära ett pubmoot men nu ändå kan träffa likasinnade, prata, diskutera, fråga och delge kunskap och information.

Nästa moot kommer ges 25 januari och då kommer det handla om wiccas syn på och behov av magi i ett modernt samhälle. Varför tror vi att det funkar? Transformativ magi, spells/trollformler men också vardagsmagi för utövaren.

Du hittar mer information här: https://www.facebook.com/groups/1407663759419787

Peter

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *