Presentation 1: Peter Andersson

Hej och välkommen till www.wicca.se, en sida för wiccaner, om wicca och hur vi upplever wicca.

www.wicca.se drivs ideellt av tre wiccaner av vilka jag är en. Jag heter Peter Andersson och har kallat mig wiccan sedan jag var 14-15 år. Idag är jag 33 år (2016). Naturen har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag växte upp nära skogen, åkrar, fält och ängar. Djur har alltid funnits i närheten i form av fåglar, rådjur, harar och älgar.

När jag var fjorton år konfirmerade jag mig precis som de flesta barn gjorde i en liten stad, men under min tid som student inom den kristna läran insåg jag att jag inte alls kunde följa Bibeln och Jesus väg. Jag kunde inte acceptera att det var bara en Gud och att det var han som bestämde och jag fick inte ihop det med att Gud var god och barnen i Biafra svalt och dog och att det var krig i Irak och katastrofer som människor flydde ifrån för att klara livhanken. För mig blev det väldigt konstigt och jag gav mig ut på en spirituell jakt på en ny religion. En religion som jag alltid haft med mig och det var då jag hittade wicca. Jag hittade ett namn på det jag redan följde.

När jag väl hittade wicca så lånade jag böcker på biblioteket och läste på Internet som låg i sin vagga. Det fanns inte jättemånga hemsidor om wicca, bara några få.

Under min tid som solitär student inom wicca gjorde jag en egen dedikeringsritual och självinitierade mig till att följa wicca som religion. Ett år och en dag, gör vad du vill men skada intet! Det du gör får du trefalt tillbaks!

När jag var 16 år gammal fick jag kontakt med Laila Wiberg, översteprästinnan för Court of Joy, ett av Sveriges första covens. Vi mailade med varandra och hon tyckte att jag skulle påbörja studier hos henne redan och att jag skulle göra det via mail och på distans, men jag förklarade att jag inte ännu fyllt 18 år och då sa hon att jag var välkommen när jag väl fyllt myndig. Det gjorde jag men med meddelande om att jag flyttade till Göteborg och därför inte kunde påbörja mina studier hos henne.

I Göteborg fick jag kontakt med ett coven och precis när jag var på väg in i covenet flyttade jag till Uppsala och fick kontakt med Stockholmsbaserade covenet Court of Earth. 2005 initierades jag in efter en tids studier i yttre cirkeln. 2010 blev jag 2°-initierad i den svenska traditionen, Svensk Initiatorisk Wicca (SiW). 2013 knoppade jag av och startade ett eget coven, Vita Korparnas Hov.

Under min tid i Uppsala studerade jag bland annat till lärare men även till religionsvetare. Det gjorde att jag blev intresserad av att ta reda på rötterna till min religion wicca. Jag sökte den äldsta grenen inom wicca, den Gardnerianska traditionen. 17 maj, 2014 åkte jag över till England och initierades in i ett gardnerianskt coven. 12 december, 2015 fick jag min 2°-initiation och blev därmed överstepräst inom gardneriansk wicca.

Jag hoppas att du kommer tycka att mina inlägg om wicca, hur du kan utöva wicca och andra intressanta tankar och blogginlägg från mig är givande, roliga och intressanta.

Välkommen!

Peter

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *