Presentation: Charlotta

En del säger att man inte blir wiccan, man upptäcker att man redan är det. För mig var det inte riktigt så – jag sökte och försökte och letade och kan nog inte säga att jag utövade wicca innan jag kom med i ett coven men när jag började få kunskap om wicca kändes det väldigt rätt. Precis som Peter försökte jag först med kristendomen och lät konfirmera mig. Just där och då betydde det mycket för mig men det var någonting som fattades i den kristendom som erbjöds. Efter ett år eller två försökte jag inte ens längre. Det fungerade helt enkelt inte för mig.

Min allra första ”riktiga” kontakt med Wicca var nog Jennifer Hunters bok ”En Wiccas handbok – En ung häxas guide till ett magiskt liv”. Det var den enda boken som fanns på svenska då och som uttalat handlade om wicca. Tidigare hade jag dock läst både Jolanda den Tredjes bok om Tarot och Dannie Dreyhulds ”Häxans handbok”. Den senare hittade vi i skolbiblioteket i högstadiet, och för en nyfiken tonåring var den naturligtvis väldigt intressant (jag har läst om den nu i vuxen ålder och det är mycket i den som påminner om wicca, även om den aldrig nämner ordet och har en mer ”traditionell” approach). Wicca fanns alltså i periferin men jag var inte riktigt redo för att gripa mig an det på riktigt förrän jag blivit närmare trettio. Då började jag så smått öppna mig på riktigt och efter ett år ensam hittade jag ett coven. 

Att det blev wicca för mig beror nog mycket på att jag älskar naturen. Jag tillbringar gärna tid i trädgården med jord under naglarna, vandrar eller åker skidor i fjällen eller plockar svamp och bär i skogen. 

Jag står med ena foten stadigt planterad i naturvetenskapen och den andra foten på en plats bortom tid och rum. Att sammanföra dessa två sidor är långtifrån omöjligt men det krävs fortfarande en del arbete för att få den vetenskapliga sidan att hålla tyst i magiska sammanhang. Wicca är också ett sätt att skapa balans i tillvaron. Då jag i arbetslivet i princip bara har användning för mina logiska förmågor är det skönt att kunna utveckla andra sidor också. 

För närvarande har jag en andragrad i svensk initiatorisk wicca men är inte medlem i något coven. Jag fokuserar mycket på mig själv och att utveckla min relation till gudinnan och guden. Min plan är att skriva om det jag själv uppskattar och ägnar mig åt.

 

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *