The Circle Within: Creating a Wiccan Spiritual Tradition

71h0wlx49TL
The Circle Within: Creating a Wiccan Spiritual Tradition av Dianne Sylvan är nog den enskilda bok som påverkat mig mest när det gäller wicca. Det blev särskilt tydligt vid min senaste omläsning, då jag satt och nickade för mig själv när jag höll med. Den andra delen av bokens titel är lite missvisande – det handlar inte så mycket om att skapa en tradition i egentlig mening utan om att skapa en personlig praktik. Det är en ganska kort bok, och trots att den är på engelska är den lättläst. Sylvan har ett avslappnat, ofta humoristiskt, tilltal och sätter sig inte på några höga hästar.

Det här är inte en bok för den som främst letar efter instruktioner, ritualer, korrespondenser eller en beskrivning av vad wicca är, utan för den som vill komma närmare sin egen bild av wicca och fördjupa sin relation till det gudomliga i sin vardag. Trots detta skulle jag rekommendera den även till de som är i början av sin wiccanska väg, eftersom den fokuserar på en del som ofta utelämnas i nybörjarböcker. Den innehåller inte bara Sylvans egna tankar utan även frågor utformade för att få igång läsarens egna tankar, och det gör den ovärderlig för solitära utövare, men även värdefull för de som arbetar i ett coven. Jag rekommenderar att man skriver ner tankar och svar på frågorna som finns i slutet av de flesta kapitlen. Då kan man återkomma till frågorna lite nu och då och se om ens tankar och åsikter har förändrats.

Boken avslutas med ett avsnitt kallat ”The Book of Moonlight”, som innehåller vad som närmast kan betraktas som böner eller hyllningar. Den går i linje med resten av bokens fokus på det personliga förhållandet till det gudomliga. En del har jag översatt till svenska och använt själv, annat ser jag som inspiration.

Rekommenderas till alla som vill utvecklas i sin egen utövning av wicca, särskilt solitärer men även de som är aktiva i ett coven.

För nybörjare? Kanske inte ensam som den allra första kontakten med wicca, men den är utmärkt att kombinera med en mer praktiskt inriktad bok (till exempel Scott Cunninghams Wicca: vägledning för den självständige utövaren).

Rekommenderas inte till de som letar efter en instruktionsbok om wicca.

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *