Sommar, sommar, sommar!

Nu är det härligt ute, solen värmer och midsommarsolståndet har passerat. Ljuvligt varma sommarkvällar ute i naturen, passa på att njuta för snart blir det kyligare. Runt andra och tredje veckan i augusti upplever jag luften förändras och bli mer höstig, så passa på!

Själv är jag ute i naturen dagligen såhär under sommaren och jag passar på att plocka blommor och örter till rökelser, torka dem och fundera ut nya rökelserecept.

En sak som är bra att göra är att plocka enekvistar för att göra skandinavisk smudge istället för vit salvia som mer är en nordamerikansk shamansk reningsrökelse. Ljung brukar jag också försöka hitta, även om det kan vara något tidigt, men den brukar jag göra te på för att bli så där härligt avslappnad och sömning. Klöver för småfolket och lavendel och rosmarin för ytterligare en smudge.

Nu under sommaren träffar jag inte mitt coven så ofta så då får jag passa på att göra andra wiccanskt relaterade saker så som att plocka rökelseingredienser.

Tall- och grankåda är ytterligare saker jag samlar ihop nu under sommaren, men pass på, du får inte skörda det om du inte äger marken eller har fått lov av markägaren!

Förutom ihopsamlandet av örter och växter så njuter jag också, slappar, läser och sover!

Glad sommar!

Peter

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *