Ett förslag på att rena och inviga ditt magiska verktyg

Det verkar finnas en utbredd uppfattning om att det är svårt att utöva wicca. Att det ska vara regler och lagar hit och dit och därför är det många som inte vågar sätta igång och utöva wicca. Jag har tidigare skrivit om att wicca är en göra-religion och inte en passiv religion där man går och tror på en Gudinna och en Gud. Så, sätt igång, börja utöva! Utöva på vilket sätt du vill! Skapa ett tempelrum hemma eller gå ut i naturen och gör dig en helig plats där! Det är enkelt, det behöver inte vara avancerat alls, bara gör det som känns rätt.

Nog om detta, nu över till att rena verktyg. Det finns många olika sätt att rena dina magiska verktyg jag kommer ge några olika förslag om hur det kan gå till, kopiera rakt av eller inspireras av det och bygg din egen ritual för att rena ditt verktyg, du bestämmer!

Öppna upp ditt tempel som du brukar göra eller inspireras från mitt tidigare inlägg om hur en ritualstruktur inom wicca kan se ut, du hittar den här! När du är klar så påbörjar du reningen av verktyget/verktygen.

 

Månljus

Du kan välja att rena ditt verktyg i fullmånens sken. Se till att hitta datumet för en fullmåne. Jag själv anser att fullmånen är uppe under tre dagar. Dagen före den faktiska fullmånen och dagen efter den faktiska fullmånen. Du har alltså tre dagar du kan välja mellan att genomföra din ritual.

Många som väljer att rena sitt verktyg i fullmåneljuset tänker sig att ljuset från månen är Gudinnans kraft och när ljuset träffar verktyget renas det i hennes energier.

För att rena i fullmåneljus är det klokt att vara utomhus eller vara i ett rum där fullmåneljuset kan stråla in genom fönstret.

Om jag hade valt denna metod hade jag nog tagit upp verktyget, hållit upp det mot Fullmånen och bett Gudinnan rena det i hennes strålglans och rena det från tidigare ägares band och energier (om du inte vill ha dessa energier kvar så klart). Är det något som är helt nytillverkat så kan du rena det ändå, för någon har ju producerat och tillverkat det, det har kanske legat i en butik och andra har tagit i det. Då får du ett helt nytt och rent verktyg efter en ritual som denna.

När du är klar så kan du t ex. presentera verktyget för väderstrecken och Guden och Gudinnan, kyss det och fortsätt rena nästa verktyg eller om du är klar, fortsätt med nästa steg i ritualen eller påbörja nedstängningen av templet.

Jag tänker också att vissa verktyg är mer passande att rena i månljus än andra och det är de verktyg som är vigda åt Gudinnan. Det är bägaren, Gudinneljusstaken, Salt och vatten skålarna bland annat.

Salt, vatten, rökelse och eld

Det är ju inte alltid fullmåne, det sker ju bara tretton gånger per år och ibland vill man kanske komma igång med att använda sig av redskapet före nästa fullmåne. Då kan det vara praktiskt att genomföra en mer avancerad rening av salt och vatten, rökelse och eld.

När du öppnat ditt tempel påbörja reningen av verktyget genom att strö salt över det och därefter sprinkla vatten över det. Be Gudinnan välsigna verktyget då det är hennes attribut du renar med. Salt och vatten alltså. När du är klar med det tar du verktyget och för det genom röken från rökelsen och ber Guden välsigna verktyget då rökelsen är hans attribut. Och om det är ett föremål som är eldfast kan du föra det genom en ljuslåga. Är det inte eldfast så som kanske en ritualklänning så bör du vara lite försiktig med att hiva in den i en eldslåga, då kan du bara föra klädesplagget ovanför ljuset lite hastigt så det inte riskerar att ta eld.

När det är gjort så kan du gå vidare i din ritual.

Solljus

Du kan också om du vill rena ditt verktyg i solljus, då kanske en specifik dag under året är mer intressant än andra och jag tänker på midsommarsolståndet. Då solen är som starkast och fylld av midsommarmagi. Gör som under fullmånereningen fast med solen.

Verktyg som är lämpade att renas i solen kan vara de verktyg som är vigda åt Guden och här har vi staven, svärdet och athamén. De fallosliknande verktygen helt enkelt! Gudsljusstaken skulle ju passa bra in också.

En kombination av dessa

Du kan också genomföra en kombination där du kombinerar Salt, vatten, rökelse och eld med Fullmånerening eller Midsommarsolsrening.

Sen då?

Jag brukar efter alla mina reningar av verktygen använda dem på det sätt de är till för. När athamén är renad ser jag till att använda den direkt. Det kan vara t ex. att jag drar upp en cirkel med den. Det betyder alltså att jag troligtvis har två cirklar uppe och det måste jag så klart tänka på när det är dags att avsluta ritualen och stänga ner båda cirklarna.

Ett annat tips jag vill ge dig är att när du invigt ditt nya verktyg så som en athamé eller en stav så bör du ha den nära dig under sex månader. På så sätt ger du din kraft och energi till verktyget under lång tid även om du inte arbetar aktivt med det. Lägg athamén under kudden, madrassen eller under sängen. Se till så att ingen rör din athamé under denna tid. Därefter om du vill kan du låta någon som du verkligen litar på röra vid den, oftast är det så privat att man aldrig tillåter någon röra vid sin athamé eller andra viktiga verktyg, någonsin. Jag anser att alla mina initiander kan röra mina verktyg utan att det skulle skada energierna, dock inte under den sexmånadersperioden då jag matar det nya verktyget med min energi.

Lycka till med dina verktyg!

Peter

 

 

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *