Min syn på alternativmedicin

Jag skriver detta för att jag tycker det är viktigt att visa på att wicca inte bara är en religion utan en religion där vi också tar ansvar för personlig hälsa och våra medlemmars väl och ve.

Jag har varit med i tre coven varav det tredje leder jag själv tillsammans med min översteprästinna. I alla tre coven har det varit väldigt högt till tak fram till det att vi kommer in på sjukdom, fysisk liksom psykisk sjukdom. Många som tillhör alternativ andlighet och andra som inte tillhör alternativ andlighet tänker att vi troligtvis går ihop en fullmånekväll och chantar och kastar spells så att den sjuke helas? Så kan det absolut vara men när det kommer fram att någon av våra medlemmar mår dåligt psykiskt eller fysiskt så ser vi till att stötta medlemmen både i att vara på plats, om inte någon annan familjemedlem kan eller finns, då finns vi, covenet och då är vi där och hjälper till med vad som kan hjälpas till med. Oftast kan det handla om att vi hjälper till med praktiska saker som att skjutsa till sjukhuset, vara med vid läkarbesök, dock ej inne hos läkaren, det är mellan vårdtagaren och läkaren. Men vi finns där när besöket är över och vi kan köra hem medlemmen.

Oftast är det ju väldigt enkla saker folk drabbas av, tack och lov! En influensa, vinterkräksjuka eller en dunderförkylning. Då finns det inte så mycket att göra mer än att erbjuda matleverans, receptfria läkemedelsleveranser och kanske en god bok etc.

Men, så finns det ju de där tråkiga händelserna som att man faktiskt kan råka ut för, så som olyckor, benbrott, andra otäcka sjukdomar och psykisk ohälsa i alla möjliga och omöjliga former.

I de tre coven jag tillhört och tillhör så har det alltid, jag upprepar, ALLTID uppmanats att ta kontakt med sjukvården. I alla lägen! Speciellt vid psykisk ohälsa men även vid andra otäcka sjukdomar som kanske inte yttrar sig så noga mer än att någon har ont i magen och känner konstiga knölar där. Då är det sjukhuset ögona böj! Vi tvingar inte någon men vi uppmanar och det är alltid medlemmen själv som måste ta kontakt med sjukvården eller psykiatrin.

Det är det här som får många sekulära agnostiker/ateister att reagera när de hör mig säga att jag förespråkar skolmedicinen och skolpsykiatrin. De liksom sätter morgonkaffet i vrångstrupen eller eftermiddagskakan i halsen. Nog för att jag är en häxa och jag genomför healing i olika former så som shamansk healing, sympatetisk healing, reiki och wiccansk healing men det är ett komplement. Allt alternativandligt i form av healing är för mig komplement till skolmedicinen och skolpsykiatrin.

Jag skriver detta inlägg för att jag tycker det är viktigt att föra fram budskapet att alternativ healing är ett bra komplement men det är aldrig något som ska ersätta den vetenskapliga medicinen och sjukvården. Tyvärr skriar många som arbetar inom alternativmedicinen högt då de oftast är där för att göra pengar på sjuka människor och det är väl just detta sekulära ateister/agnostiker ser som ett problem, och de är inte ensam om att se detta som ett problem, jag tycker också det är ett problem.

Var välsignade

Peter

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *