Presentation: Amanda

Hej!

Jag heter Amanda och har precis blivit med i teamet som skriver här på wicca.se, och här är min presentation!

Jag hittade wicca som mycket ung, redan år 1998 när jag fyllde 11 år. Jag blev fullkomligt fascinerad, och lyckades leta reda på information på internet, det lilla som fanns då för tiden. Redan då bestämde jag mig för att det var wicca som jag tillhörde, och jag började försöka praktisera (om än väldigt fumligt!), och läste det jag hittade om wicca.

Jag var solitär i flera år, sedan 2011 tog jag kontakt med Court of Earth i Sverige och träffade dem. Det visade sig att jag dessutom bodde bara femton minuters promenad från ’högkvarteret’! Jag blev ordinerad och initierad 2012. Sedan träffade jag min framtida fru på en wiccakonferens, och eftersom hon var engelsk så flyttade jag till England hösten 2014. I januari 2015 blev jag initierad i ett Gardnerianskt coven och började mer eller mindre om hela min utbildning. I november 2016 upphöjdes jag till 2:agrad och därmed översteprästinna inom den Gardnerianska traditionen.

Nu är jag översteprästinna tillsammans med min fru för det traditionella Gardnerianska covenet Aurora Borealis, som vi grundade i december 2016.

Förutom min fru så är Wicca det viktigaste i mitt liv (kanske på delad andraplats med mina hundar?). Det är inte något jag gör utan något som är varje andetag jag tar. Jag är också mycket fascinerad av shamanism, sejd, ’spirit possession’ och tarot.

Jag driver också bloggen Scandinavian Priestess (på engelska), där jag skriver om allt möjligt häxigt. Här på wicca.se kommer jag försöka hålla mig till wiccarelaterade ämnen!

Förutom wicca så spenderar jag min tid i min studio där jag gör en massa skapelser i keramik, kelar med hundarna, läser böcker och målar tavlor – samt fördjupar kunskaper i olika spirituella ämnen.

Väl mött och blessed be!

Bokmärk permalänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *