Wicca och dess magiska verktyg

Wicca är en religion där det viktigaste verktyget är du, dig själv, din kropp och din hjärna. Inga andra verktyg är egentligen viktiga för att utföra wiccanska ceremonier. Om du vill ta ditt wiccanska utövande till nästa nivå kan du påbörja införskaffandet av de vanligaste verktygen som används inom wicca men ha ingen brådska att införskaffa dem för verktyget ska kännas rätt för dig, annars kommer du inte använda dig av det och du kanske behöver köpa ett nytt verktyg eller tillverka det själv vilket kan bli dyrt och jobbigt.

Att skaffa sig ett nytt verktyg kan du göra på olika sätt. Det enklaste sättet är att köpa dig verktyget, antingen i en butik som säljer magiska verktyg eller så hittar du det i någon annan butik som säljer husgeråd eller inredning eller mitt bästa tips: secondhandbutiker! Secondhandbutiker är en guldgruva för att hitta olika verktyg och magiska redskap. Jag har själv köpt ljusstakar, rökelsekar, saltskålar, en liten trumma och flertalet bägare! Så, ut och fynda! Ett annat tips jag vill ge är att tillverka dina verktyg själv om du kan. På så sätt laddar du verktyget med din kraft redan från när du skapar det.

Så, över till verktygen och redskapen, en liten lista:

 1. Tre små skålar:
  1. En liten skål för salt.
  2. En liten skål för vatten.
  3. En liten skål för att ha rökelsekolet/rökelsekonen/rökelsestickan. Se till att skålen är keramisk och fylld med sand eller grovsalt så att den tål hög värme.
 2. En bägare för dryck. Även denna kan du tillverka själv i lera om du har möjlighet till det.
 3. Ett par ljusstakar. När jag är utomhus använder jag mig av gravljus med metallock så håller de sig även om det är lite blåsigt ute.
 4. En kort stav, vilket kanske är det enklaste att tillverka själv. Hitta en nedfallen gren som du gillar och tälj till den så som du vill ha den. Observera att du inte får bryta av eller skära av kvistar i naturen utan lov från markägaren. Pilträd är ett ofta förekommande träslag i stavar.
 5. En lång stav, också en någorlunda enkel sak att fixa själv. Hassel är att föredra då de växer rakt och är starka. Glöm inte bort att man inte får såga ner grenar i naturen om du inte frågar markägaren.
 6. Ett litet bord som altare. Jag har en gammal amerikakoffert som altare, mycket bra förvaring av ritualverktyg och attiraljer. Annars funkar det att duka upp dina saker på ett vanligt bord för stunden, eller om du är i naturen så kan du ju använda dig av en plan yta eller en sten.
 7. Athamé, ritualkniven som wiccaner använder för att rikta energier med. Denna kan du köpa från olika häxbutiker eller så kan du hitta den i en secondhandbutik eller som jag gjorde. Jag hittade den i en herrekiperingsbutik som sålde brevknivar. Egentligen var jag ute efter ett par shorts men så gick jag förbi en liten hylla med diverse skrivbordsartiklar och där låg den och ropade på mig: ”Kom och köp mig, jag är din athamé” så det var bara att köpa den. Om du är riktigt skillad tillverkar du din egen athamé. Jag har ett stycke silver hemma som jag har tänkt ska bli min athamé, men jag behöver hitta någon som kan hjälpa mig med att tillverka den.
 8. Svärdet är oftast bara till för grupper som covens. Svärdet är praktiskt för det är större än athamén och syns tydligare när användaren drar upp cirkeln och riktar energier eller öppnar vädersträck.

Den korta staven, långa staven, athamén och svärdet fungerar ungefär på samma sätt, den riktar energier. Athamén och svärdet är mer kraftfulla än staven men staven fungerar utmärkt som energiriktare, speciellt om du är solitär utövare. Jag har vänner som varit wiccaner länge som inte har hittat sin athamé ännu och använder sig av sin stav eller enbart sitt finger t ex.

De viktigaste verktygen här enligt mig förutom dig själv är alltså nummer 1-4. Det är både enkelt att få tag på dessa attiraljer och det är inga dyra föremål så du kommer absolut ha råd att köpa dessa, eller varför inte bara ta en titt in i köksskåpen. Kanske finns där redan eldfasta keramiska skålar och fat? Ta ett vanligt dricksglas om du inte har råd att köpa en bägare.

Ett sista råd från mig när du skaffar dig ritualverktyg, köp verktyget enbart om du verkligen är i samklang med det, att du får respons från det när du är nära det eller tar i det. Hittar du inte någon athamé, köp inte någon för att ha under tiden utan vänta så kommer den snart till dig ändå.

Jag hoppas att jag gett dig några tips till hur du kan gå tillväga för att utöka ditt verktygsförråd. I nästa inlägg har jag tänkt berätta lite hur du kan inviga ditt verktyg till det magiska arbetet.

Peter

 

Det här inlägget postades i och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *